Четири западни държави призоваха своите граждани в Турция към бдителност поради

...
Четири западни държави призоваха своите граждани в Турция към бдителност поради
Коментари Харесай

Четири държави призова хората си в Турция за бдителност след изгарянето на Корана

Четири западни страни приканиха своите жители в Турция към зоркост заради риск от набези след изгарянето на Корана на антитурски демонстрации в Швеция и Дания, съобщи Франс прес.

" В светлината на неотдавнашните произшествия с изгаряния на Корана в Европа, американското държавно управление предизвестява жителите (на САЩ) за вероятни терористични атентати тук-там за молитва в Турция като възмездие ", сподели американското посолство в Анкара. То добави, че рискът от непредвидени набези е изключително висок в храмове, където се молят жители на западни страни. В умозаключение, американците са съветвани да бъдат " бдителни, да заобикалят тълпите и да не притеглят внимание ".

Посолството на Франция в Анкара излезе с сходно предизвестие. То прикани французите, живеещи или преминаващи през Турция, към " оптималната зоркост ". Германия и Италия също приканиха своите жители да бъдат деликатни, оповестява Българска телеграфна агенция. Екземпляри от Корана бяха изгорени на няколко демонстрации в Швеция и Дания от крайнодесния политик Расмус Палудан, отбелязва Агенция Франс Прес. С датско и шведско поданство, Палудан сподели, че по този начин стачкува против турското несъгласие, спиращо Швеция и прилежаща Финландия по пътя им към НАТО. Анкара блокира от май предходната година разширението на алианса, като упорства Стокхолм да й съобщи кюрдски бежанци, които счита за терористи. Инцидентите с изгарянето на Корана бяха наказани от Швеция, Дания, Съединените щати и други западни страни. Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обаче предизвести, че Швеция не може повече да разчита на поддръжката на страната му за присъединението си към НАТО, и договарянията публично бяха замразени, показва Агенция Франс Прес.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР